További információk

Tömeg N/A
Kiszerelés

1 csomag, 2 csomag

Fajta

Mundo Novo

Feldolgozás

Száraz

Magasság

1100 m

Pörkölés

Eszpresszó, Sötét

Régió

Sul De Minas

Származási hely

Brazília

Brazil Fazenda Lagoa

2,890Ft10,490Ft

Enyhe savak és könnyű test jellemzi ezt a kávét, amit egy árnyalatnyival sötétebbre pörköltünk a klasszikus ízek kedvelőinek. Étcsokoládé a csészében.

  • 1 csomag
  • 2 csomag
Kiürítés

havidíjas csomag

30% kedvezmény az első rendelésből és állandó ingyenes szállítás.

SCA pontszám: 85.75

Azok a kávék minősülnek specialty minőségű kávénak, amik 80 feletti pontszámot kapnak a Specialty Kávé Egyesülettől (SCA).
Az ilyen kávék garantáltan etikus forrásból származnak, és minden információ elérhető a termelésről és feldolgozásról - biztosítva a kiváló minőséget.

teRMŐTERÜLET: NICARAGUA

A Niacaraguában termesztett kávék rendkívül kellemes, kiegyensúlyozott ízvilágukról ismertek. A régióból származó kávék minősége kiváló, mivel jellemzően kifejezetten magasan találhatóak a termőföldek, és a termelt kávé 95%-a az erős napfénytől védett körülények között növekszik.

SAVASSÁG: 4/5

A magas színvonalú kávék egyik jellemzője a telt ízük, amit a savasságuknak köszönhetnek.
Az ilyen kávék gyümölcsös aromáját hosszú ideig élvezhetjük a nyelvünkön.

Ízvilág

A kávéban találkozik a szárított sárgabarack, tejcsokoládé, karamella és az aperol ízei találkoznak.
A feldolgozás során oxigénmentes fermentáción esik át, ami által még több íz kifejlődésére van lehetősége.

040-coffee.svg

Gyors kiszállítás

Megrendelésed a fizetés beérkezésétől számított 24 órán belül átadjuk a futárnak és akár már másnap át is veheted.

013-exchange.svg

KÖRNYEZETBARÁT, AROMAZÁRÓ CSOMAGOLÁS

Csomagolásaink 100% alumínium mentesek, újrahasznosított papírból és PE kompozit anyagból készültek, aromazáró szeleppel ellátva a frissesség minél hosszabb megőrzése érdekében.

048-package.svg

BIZTONSÁGOS ONLINE VÁSÁRLÁS

Áruházunkban a kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja.

A Maran kávékról

Gondos, szakértő pörkölés

Hogyan érjük el, hogy a legfinomabb kávét ihasd? Totálisan különbözünk a nagyüzemben előállított, boltban megtalálható sötét stílusú kávéktól. Szembe megyünk a klasszikus, ipari, sötét pörköléssel.

Kis tételben pörkölünk, kíméletes eljárással és hagyjuk kifejlődni azokat az ízeket és aromákat, amik az adott kávéra és területre jellemzőek.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés. A konzisztencia  alapvető fontosságú, a legjobb profilok szoftverek segítségével kerülnek mentésre.

Frissesség

Tudjuk, hogy számodra is kiemelten fontos a frissesség és a minőség! Ezért heti többször pörkölünk, kisebb, pörgős készletekkel dolgozunk, hogy mindig a legfrissebb kávéval tudjuk kiszolgálni Téged!

A frissesség nagyon fontos, próbálj csak meg a boltban olyan kávét vásárolni, amin fel van tüntetve a pörkölés ideje. 99%-ban csak egy szavatossági időt találsz.
 
Ha nem frissek a kávébabok, akkor ne várjunk kiemelkedő ízeket, mert “ellaposodik” a kávénk, eltűnnek az aromák.
Minden kávénkon feltüntetjük a pörkölés dátumát, mert kulcsfontosságú a frissesség.
 
Ehhez a legújabb technológiákat hívjuk segítségül és minden kávéra külön pörkölési profilt használunk, mert ahány kávé, annyi pörkölés.

a legmagasabb minőségű alapanyag

A világ arabica termelésének legjavából válogatunk, a legmegbízhatóbb nagykereskedőkkel állunk kapcsolatban, akik legalább annyira elkötelezettek a minőség iránt, mint mi.

Azoktól a termelőktől származnak a kávéink, amelyek évtizedek óta kiemelkedő minőséget produkálnak. Pontosan tudjuk, hogy a kávéinkat ki termesztette.
 
Arról is van információnk, hogy pontosan melyik arabica variánst rendeljük és az milyen feldolgozási folyamaton ment keresztül a szüret után. Ez azért fontos, mert nagyban befolyásolja az ízeket. 
 
Ha klasszikus boros hasonlattal szeretnénk élni, olyan ez, mint a birtok és dűlőszelektált borok.

Profi, aromazáró csomagolás

Mi, akik imádjuk a frissen pörkölt, minőségi kávét, tudjuk, hogy mennyire fontos a kávénk frissességének megőrzése. Hogyan is tudjuk ezt garantálni?

Kávés zacskóinkat egyenesen Németországból rendeljük, amik a legmagasabb elvárásainknak is megfelelnek. Hála a legmodernebb technológiáknak, a csomagolásunk:
-aromazáró
-egy irányú szelepet tartalmaz – kiengedi a tasakban képződött gázt
-visszazárható
-alumínium-mentes
-FSC tanúsítvánnyal rendelkezik
-újrafelhasználató
-környezetbarát 
 
Így maximalizálható a kávék élettartama, hogy Te mindig a lehető legfrissebb Maran kávét öntsd az őrlődbe.

A termelőről

A nicaraguai Peralta család már a 20. század eleje óta kávétermeléssel foglalkozik, és 2008 óta érhetőek el a specialty kávéik. A termőföldjeik 1250 és 1560 m közötti magasságon fekszenek San Fernando közelében. 

Ez a kávé az úgynevezett “anaerob méz” folyamaton esik keresztül a feldolgozás során – a válogatás és begyűjtés után a kávécseresznyében pihentetik 24 órán át, majd egy oxigénmentes erjesztési időszak következik. 

Mindez sokkal jobb feltételeket biztosít az ízek kifejlődéséhez, amit egy 20 napos szárítás követ, ahol a kávébabokat minden nap többször is megforgatják a napon. 

A feldolgozásról

Brazília nem csak a világ legnagyobb kávétermelője, de a legkomplexebb is. Évente mintegy 2,6 millió tonna kávét termelnek az országban, ami a világ fogyasztásának körülbelül 1/3-a.

A forró és magas páratartalmú klíma tökéletesen kedvez az érzékeny arabica cserjéknek, amelyek jellemzően alacsonyan, 1000-1200 méter körül teremnek. Ennek köszönhetően alacsonyabb savakkal rendelkeznek, mint a kelet-afrikai és közép-amerikai kávék.

A szemeket natúr eljárással dolgozzák fel, (a kávébabokat együtt szárítják a cseresznyével) természetesen nem az alacsonyabb vízigény miatt, hanem mert a korábban említett éghajlat tökéletesen megfelelő ennek az eljárásnak, aminek köszönhetően a kávészemek megőrzik gyümölcsösségüket, és az édesebb ízjegyeket.